Sıkça Sorulan Sorular

  • Kasko Sigortası Teminatları Nelerdir?

       Kasko sigortası, çeşidine göre farklı teminatlar sunmaktadır. Tam kapsamlı bir kasko yaptırdığınızda aracınızı meydana gelebilecek tüm çarpma, çarpılma, yanma, çalınma vb. risklerine karşı güvence altına almış olursunuz. Kasko sigortasının tüm teminatlarını incelemek için hemen formu doldurun teminatları içeren size özel teklifinizi hemen hazırlayalım.

  • Kasko Sigortası Poliçe Örneğini Nasıl Görebilirim?

    Kasko sigortası poliçe örneğini görmek için bizi hemen arayabilirsiniz. Sizin için en doğru poliçe örneğini hazırlayalım ve en kısa zamanda size ulaştıralım. Böylelikle hemen inceleyebilir, kararınızı verebilir ve kasko sahibi olabilirsiniz.

  • Kasko Sigortası’nın Genel Şartlarına Nasıl Ulaşabilirim?

       Kara Taşıtları için kasko sigortasının en güncel Genel Şartları’nı incelemenizde fayda var. Aracınızı koruma altına alan Kasko Sigortası’nın Genel Şartları’na ulaşmak için buraya tıklayın.

  • Kasko Sigortasının Çeşitleri Nelerdir?

    Kasko sigortasının genel şartlarda tanımlanmış 4 çeşidi vardır:

    Dar Kasko:Kasko sigortası genel şartları dahilindeki teminat gruplarından bir bölümü için teminatın verildiği bir üründür.

    Kasko:Kasko sigortası genel şartları dahilindeki teminat gruplarından tamamı için teminatın verildiği bir üründür.

    Genişletilmiş Kasko:Sigortanın genel şartları kapsamındaki teminat gruplarının tümü ile söz konusu şartlarda ek sözleşme ile teminata eklenecek risklerden bir bölümü için teminatın sunulduğu bir üründür.

    Tam Kasko:Kasko sigortası genel şartlarında yer alan teminat gruplarının tamamı ve bu genel şartlarda ek sözleşme ile teminat kapsamına dahil edilebilecek tüm riskler için teminatın verildiği üründür.

    Buna ek olarak sigorta şirketleri araç sahiplerinin farklı ihtiyaçlarına alternatifler sunmak amacıyla kasko teminatlarına ekledikleri diğer teminatlarla oluşturdukları paket ürünlerle çeşitliliği artırmışlardır.

     

  • Kasko Sigortası Değeri Nasıl Hesaplanır?

       Aracın kasko değerini hesaplamak için Türkiye Sigorta Birliği tarafından yayınlanan kasko değer listesi esas alınır. Bizi 0312 439 06 36 numaralı hattımızdan arayın hemen aracınız sigorta değer bedelini öğrenin.

     

  • Sağlık Sigortası Nedir ve Nasıl Yapılır?

       Sağlık Sigortası, size istediğiniz hastane ve doktoru seçme özgürlüğü tanır. Amaç, en iyi tedaviye ulaşmanızı sağlamaktır. Sigorta Pratik, Türkiye’nin en güvenilir sigorta şirketlerinin sağlık sigortası ürünlerini sunar. Hemen teklif alarak size en uygun seçeneği görebilirsiniz. Özel sağlık sigortası ücretleri standart değildir; her birey için farklı bir ücretlendirme yapılır.

  • Sağlık Sigortası Nerede Yapılır?

       Birçok güvenilir sigorta şirketinin sağlık sigortası ürünü vardır. Sigorta Pratik, bu şirketlerden size en uygun seçenekleri sunar. Sadece bir form doldurarak, online başvuruda bulunmak suretiyle sağlık sigortası sahibi olabilirsiniz. Üstelik karşılaştırmalı seçenekler size sunulacağı için aradığınız ve ihtiyacınıza yönelik avantajları kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

  • Sağlık Sigortası Sahibi Olarak Borç ve Prim Sorgulamamı Nasıl Yapabilirim?

       Sigorta Pratik'den satın aldığınız her ürün için olduğu gibi sağlık sigortası poliçesi sahibi olarak da borç ve prim sorgulamanız için bizi 0312 439 06 36 no’lu telefondan 7/24 arayabilir, formu doldurarak talebinizi iletebilirsiniz.

  • Sağlık Sigortasının Kapsamı ve Teminatları Nelerdir? Tümünü Bir Arada Edinmek Mümkün Müdür?

       Tüm sağlık sigortalarında temel olarak iki teminat vardır: Yatarak tedavi ve ayakta tedavi. Ayakta tedavi teminatına yatarak tedavi teminatlarıyla birlikte sahip olabilirsiniz. Ayrıca yatarak tedavi teminatı tek başına da edinilebilir. Teminatlarla ilgili detaylı bilgi için lütfen sağlık sigortası ürünlerimizi inceleyiniz.

  • Sağlık Sigortasından Yararlanma Şartları Nelerdir?

       Bazı sigorta şirketlerinde yaş aralığı değişkenlik göstermekle beraber 18-65 yaş arası herkes sağlık sigortası sahibi olabilir. Ebeveyn tarafından yaptırılması kaydıyla bebek ve çocuklar da sağlık sigortasına sahip olabilirler.

  • Trafik Sigortası Poliçe Sorgulaması Nasıl Yapılır?

         Yürürlükte olan trafik sigortası poliçenizle ilgili son bilgileri online olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sitesindeki "Trafik Sigortası Poliçe Sorgulama" sayfası aracılığıyla "Trafik Sigortası Poliçe Sorgulaması" yapabileceğiniz gibi Sigorta Cini aracılığıyla sahip olduğunuz poliçe için bizi arayabilirsiniz.

  • Trafik Sigortasının Teminatları Hakkında Bilgi Alabilir Miyim?

         Trafik sigortasının teminatları; Kişi Başına Vefat ve Tedavi, Kaza Başına Vefat ve Araç ve Kaza Başına Vefat ve Tedavi olmak üzere üç temel başlık altındandır. Araç tipi, model ve araçla ilgili mesleki faaliyet durumu teminat limitlerinde değişiklik yaratabilir. Sahip olduğunuz poliçenin şartlarını dikkatli bir şekilde okumanız önemlidir.

  • Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?

       Trafik Sigortası, bir sorumluluk sigortası olarak yaptırılması zorunlu bir sigorta ürünüdür. Herhangi bir kaza halinde karşı tarafın hasarlarını kısmen veya tamamen karşılar. Trafik sigortası, sigortalı şahsa tazminat ile maddi zararı karşılar. Buna ek olarak yaşanan kaza sonucu gerekli olan tedavi masrafları için ve kaza sonucunda kişilerin sakat kalması ya da yaşamını yitirmesi hallerinde kişiye ya da kanuni varislerine ödeme yapar. Ödenecek söz konusu mahrumiyet tazminatı, kazada yaşamını yitiren ya da sakat kalan şahsın gelirine ve yaşına göre farklılık gösterir.

  • Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

        Aracınızın yol açtığı maddi hasarlarının yanı sıra yaşanan bedensel hasarları da teminatları dahilinde trafik sigortası karşılar. Trafik sigortası teminatları dahilinde sigortalının tedavi masrafları, 25.02.2011 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasa kapsamında artık SGK tarafından karşılanmaktadır. Trafik sigortası poliçe sahibi olarak tüm teminatlar, poliçenizde size bildirilir. Hasar durumunda gerekli belgeler size ihbar için aradığınızda ayrıntılı olarak bildirilecektir.

  • Trafik Sigortasının Kapsamında Neler Var?

        Aracınızın yol açtığı maddi hasarlarının yanı sıra yaşanan bedensel hasarları da teminatları dahilinde trafik sigortası karşılar. Trafik sigortası teminatları dahilinde sigortalının tedavi masrafları, 25.02.2011 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasa kapsamında artık SGK tarafından karşılanmaktadır. Trafik sigortası poliçe sahibi olarak tüm teminatlar, poliçenizde size bildirilir. Hasar durumunda gerekli belgeler size ihbar için aradığınızda ayrıntılı olarak bildirilecektir.

     

  • Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?

    Bireysel emeklilik sistemi basit, işleyişi açık ve getirisi oldukça yüksek bir sistem. Devlet teşviki de cabası. Bireysel emeklilik sistemine dahil olmak için tek basit bir şart var: 18 yaşını doldurmuş olmak. Sisteme dahil olmak için kendinizin de belirleyebileceği bir sistemde para ödemeniz gerekiyor. Mesela ödemelerinizi aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da yıllık yapabilirsiniz. Ödeme miktarını da belirlenen alt ve üst limitler çerçevesinde kendi bütçenize göre ayarlayabilirsiniz. Geliriniz arttı, isterseniz ödediğiniz miktarı artırabilir ya da aksi durumda azaltabilirsiniz. İsterseniz ara ödeme yapabilir isterseniz de ödemelere ara verebilirsiniz. Tasarruf yapabilmek için oldukça esnek bir sistem.

  • Bireysel Emeklilik Sistemine Nasıl Katılabilirim?

         Fiil ehliyetini sahip kişiler Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılabilir. Emeklilik sözleşmesi, şirket tarafından reddedilmediği takdirde, varsa blokaj süresinin tamamlanmasını müteakip, katkı payı olarak yapılan ilk ödemenin şirket hesaplarına nakden intikal ettiği tarihte yürürlüğe girer. Teklifin şirket tarafından reddedilmesi halinde, verilen ödeme talimatları iptal ettirilir ve varsa yapılan tüm ödemeler hiçbir kesinti yapılmadan beş iş günü içinde ödeyene iade edilir. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde emeklilik sözleşmeniz yürürlüğe girmeden önce cayma hakkınız vardır. Cayma halinde durumu, şirketimizin çağrı merkezine veya mektup, faks yahut güvenli elektronik imza ile şirketimize bildirmeniz gerekmektedir. Teklif formunun imzalanmasını veya teklifin onaylanmasını müteakip altmış gün içinde cayma hakkına sahipsiniz. Cayma bildiriminin şirkete ulaşmasını müteakip verilen ödeme talimatları iptal ettirilir ve yapılan tüm ödemeler, fon toplam gider kesintisi haricinde hiçbir kesinti yapılmadan, varsa yatırım gelirleriyle birlikte on iş günü içinde ödeyene iade edilir.

  • Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

         Bireysel emekliliğe kolaylıkla online başvuruda bulunabilirsiniz. En iyi bireysel emeklilik sigortası planını oluşturmak için hemen formu doldurarak başvurun. Sigorta Pratik'nin bireysel emeklilik sigortasına sadece bir form doldurarak sahip olabilirsiniz.

  • Bireysel Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

          Bireysel emeklilik hesaplamanızda ödeyebileceğiniz katkı payı önemlidir. Yaşınız, belirlenecek yıllık katkı payı artış oranı ve başlangıçta yatırabileceğiniz tutar gibi seçeceğiniz bireysel emeklilik planına göre farklılık gösteren kriterler sonucunda size özel hesaplama sigorta şirketinizce yapılır. Siz, eğer dilerseniz bu rkatkı payının üzerinde bir tutar da belirleyerek daha fazla tasarruf yapabilirsiniz.

  • Devlet Katkısı Nedir?

         Devlet katkısı, bireysel emekliliğin teşvik edilmesine yönelik olarak devletin tüm bireysel emeklilik katılımcılarına (işveren grup emeklilik planına dahil olan katılımcılar hariç) belirli bir oranda yapacağı destek ödemesidir. Bu ödeme, devlet tarafından katılımcıların bireysel emeklilik hesaplarına yatırılmaktadır. Devlet katkısı, bireysel emeklilik sözleşmesi adedi değil, katılımcı bazında ödenmektedir. Dolayısıyla, katılımcı birden fazla bireysel emeklilik sözleşmesine sahip olsa da kendisine ödenecek olan devlet katkısı, tüm sözleşmeler için toplamda yıllık brüt asgari ücretin %25’ini geçemeyecek şekilde, yapılan ödeme tutarına bağlı olarak oransal biçimde sözleşmelere dağıtılacaktır. Katılımcının katkı payı üzerinden hesaplanan devlet katkısı, yine katılımcının bireysel emeklilik şirketindeki varolan hesapları altında bir alt hesaba yatırılacaktır. Devlet katkısı, katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takip edilecek ve Hazine Müsteşarlığı’nca belirlenen esaslara göre emeklilik şirketi tarafından kurulan fonda, kişisel fon karmasından ayrı olarak yatırıma yönlendirilecektir. 01.01.2013’ten önce sisteme dahil olan katılımcıların devlet katkısına hak kazanmasına yönelik bir defaya mahsus olmak üzere ek bir avantaj sunulmuştur. Buna göre, katılımcıların tasarının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl sistemde kalmak ön koşuluyla, sözleşme yürürlük tarihi ile 01.01.2013 tarihi arasında geçirdikleri süre üzerinden; 3 yıldan fazla 6 yıldan az bulunan katılımcılara 1 yıl, 6 yıldan fazla 10 yıldan az bulunan katılımcılara 2 yıl, 10 yıldan fazla bulunan katılımcılara 3 yıl ek süre eklenir.​ Devlet katkısı, Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarının sistemde uzun süre kalmalarını teşvik eden önemli bir avantajdır. Bu sebeple devlet katkısının hak edilmesi için kademeli bir yapı uygulanmaktadır. Sistemde kalış süresine göre devlet katkısı hak ediş oranlarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. ​ ​​Sistemde Kalış Süresi ​ Devlet Katkısı Hak ediş Oranı ​3 yıldan az ​% 0 ​3 - 6 yıl arası ​% 15 ​6 - 10 yıl arası ​% 35 ​10 yıldan fazla 56 yaşından önce ​% 60 ​10 yıldan fazla 56 yaşından sonra​ ​​% 100

  • DASK zorunlu deprem sigortası nedir?

       Zaman zaman kamu spotlarıyla bu durumun yol açtığı sıkıntılar anlatılıyor. Uzun süre başka insanların yanında yaşamak zorunluluğu, çocukların eğitiminde meydana gelen aksamalar gibi uzatabileceğimiz bir liste mevcut. Tüm bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak ve en azından felaketin yaralarının bir kısmını maddi olarak sarabilmek için zorunlu deprem sigortası var.

       2000 yılında Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kuruldu. DASK sayesinde deprem sigotası zorunlu hale getirildi. Bu sayede olası bir depreme karşı binalar teminat altına alınmış olundu. 587 sayılı kanunla da koruma altına alındı.

       Bütün bina sahipleri her yıl zorunlu deprem sigortasını yaptırmak zorunda. Çünkü poliçeler sadece 1 yıllık yapılıyor. Her yıl yenilenmesi gerekiyor.

       Zorunlu deprem sigortası olası bir deprem halinde binalarınızda oluşacak hasarları 150.000 TL teminata kadar karşılıyor. Sadece deprem de değil deprem sonucu oluşacak tsunami, yangın, toprak kayması, patlama vb. gibi durumların yol açtığı tüm maddi hasarlarınız da kapsam altında.

  • Zorunlu Deprem Sigortası Poliçesi düzenlemek için gerekli bilgiler nelerdir?

        Sigortalının adı, adresi, telefonu, cep telefonu, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için), sigortalanacak binanın açık adresi, tapu bilgileri, inşa yılı, yapı tarzı, toplam kat sayısı, hasar durumu, meskenin brüt yüzölçümü (m2), kullanım şekli bilgileri gereklidir. Yanlış beyandan doğabilecek maddi kayıplar sigortalının sorumluluğundadır.

  • Zorunlu Deprem Sigortasında teminat tutarı nasıl tespit edilir?

        Zorunlu Deprem Sigortası her yıl yapı maliyetlerindeki artışa paralel olarak belirlenen azami bir tutara kadar teminat sunar. Azami teminat tutarının tespitinde mevcut yapı stokunun büyük bir kısmını oluşturan binaların yeniden inşa bedeli (arsa değeri hariç) dikkate alınır. Sigorta yaptıranların teminat tutarları (sigorta bedeli), bu azami teminat tutarını geçmemek üzere, meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı tarzına göre belirlenir. Eğer meskenin değeri DASK tarafından verilen teminat tutarını aşıyorsa, sigortalı, aşan kısım için sigorta şirketlerinden isteğe bağlı olarak deprem sigortası yaptırabilir.

        Zorunlu Deprem Sigortasında tespit edilen sigorta bedeline konutun arsa bedeli dahil midir? Sigorta bedeline, konutun arsa bedeli dahil değildir. Herhangi bir depremde konut tamamen yıkılsa dahi, "arsa" üzerinde sigortalının arsa payı baki kalacağından arsa değeri dikkate alınmaz. Sigorta tazminatının hesabında, rizikonun gerçekleştiği yer ve tarihte, binanın piyasa rayiçlerine göre bulunan yeni inşa bedeli esas alınır.

     

  • DASK poliçesi hangi teminatları içerir?

       DASK, yani zorunlu deprem sigortası poliçesi kapsamında depremin ve deprem neticesinde meydana gelen yangın, patlama, tsunami ve yer kaymasının yol açacağı maddi tahribat, saptanmış limitler esas alınarak karşılanır. Bunlara maruz kalan binalar tamamen veya kısmi hasar alsa da sigorta kapsamında kabul edilir. DASK, zorunlu bir poliçe olarak sizi, sevdiklerinizi ve yaşam alanlarınızı güvence altına alır. Sunduğu teminatlar da tamamen buna göre yapılandırılmıştır. Doğal afet dışında konutunuzda meydana gelebilecek hasarlar ve doğal afet sonucu eşyalarınızda meydana gelecek hasarlar bu ürün-nün teminatları dışındadır, bunun için konut ve/ve ya eşya sigortası yapmanızı öneriyoruz.

  • Zorunlu deprem sigortası kapsamında hangi binalar yer alır?

    Bu sigorta, belediye sınırları dahilindeki meskenler için hazırlanmıştır. 6305 sayılı Afet Sigortaları kanunu gereğince, şu özelliklere sahip binalar DASK güvencesi altındadır:

    • Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar,
    • 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki özerk bölümler,
    • Bu binaların içinde bulunan işletme, ofis ve benzeri amaçlarla var olan bağımsız bölümler,
    • Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler.
    • Zorunlu Deprem Sigortası, yukarıda yer alan şartlara uyan;
    • Kat irtifakı tesis edilmiş binalar,
    • Tapusunda hâlihazırda cins düzeltmesi yapılmamış ve tapu kütüğünde vasfı "arsa vs.” olarak tanımlanan binalar,
    • Tapu tahsisi henüz yapılmamış kooperatif evleri,

    için de geçerlidir.

  • DASK sorgulama nasıl yapılır?

        Kanunen zorunlu olan DASK’ın prim ve poliçe sorgulaması için Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun resmi web sitesini (dask.gov.tr) ziyaret edebilirsiniz. DASK poliçenizi Sigorta Cini aracılığıyla satın aldıysanız, 0312 439 06 36 numaralı telefonu 7/24 arayarak bize sorularınızı yöneltebilirsiniz. Henüz DASK poliçesi sahibi değilseniz hemen Sigorta Pratik’den teklif alabilirsiniz. Unutmayın, zorunlu deprem sigortası yaptırmak kanuni bir zorunluluktur.

     

  • Eşya Sigortasının Kapsamı Nedir?

       Sigorta Pratik eşya sigortasını yaptırarak eşyalarınızı yangın, hırsızlık, su baskını, sel vb. birçok riske karşı güvence altına alırsınız. Bu güvenceye ek olarak sunulan kapsamlı güvence paketi sayesinde kapkaç ve gasp olaylarına karşı olay başına 250 TL’ye kadar güvence altına almış olursunuz.

       Eşya Sigortası ile evle ilgili tesisat ve elektrik işleri, camla kırılması, anahtar işleri ile eve doktor veya ambulans gönderilmesi gibi hizmetlerinden oluşan Konut Assistans Hizmetleri’nden de ücretsiz yararlanabilirsiniz.

       Eşya Sigortası ile sağlanan ücretsiz assistans hizmeti dahilinde poliçe sahibi ve aynı adreste yaşayan ailesi, ücretsiz assistans hizmetleri dahilinde 7/24 acil sağlık hizmetleri noktalarından da yararlanabiliyor.

     

  • Eşya Sigortasının Konut Sigortasından Farkı Nedir?

       Konut sigortası, evinizi ve içindekileri evinizde meydana gelebilecek birçok riske karşı teminat altına alan önemli bir üründür. Yangın, deprem, yıkılma, kira kaybı, sel, hırsızlık ve daha birçok riske karşı evinizi güvence altına almak için konut sigortası sahibi olmalısınız. Eşya Sigortası, özel bir sigorta ürünü olup sadece evdeki eşyaları güvence altına alan bir üründür. Kışlık konutlarla beraber özellikle kiracıları ve yazlık ev sahipleri için önerilmektedir. Uygun primleri nedeniyle de tercih sebebi olabilir.

  • Eşya Sigortası Sorgulaması Nasıl Yapılır?

        Eşya sigortası, konut sigortaları kategorisinde ayrı bir konuma sahip bir üründür, sadece evinizde eşyaları koruma altına alır. Bu ürünle ilgili sorgulama yapmak için formu doldurarak teklif alabilir, bizi arayabilir ya da size en yakın Sigorta Pratik mağazasına da uğrayabilirsiniz.

       Tüm konut sigortalarında olduğu gibi eşya sigortası teklifleri size sunulurken evinizde eşyaların doğru değerle hesaplanması ve poliçenizin buna bağlı olarak size özel olarak hazırlanması esastır.

     

  • Eşya Sigortası Nasıl Yaptırılır?

       Sigorta Pratik olarak, anlaşmalı olduğumuz en güvenilir sigorta şirketleri arasından sizin konutunuza en uygun teklifi karşılaştırmalı olarak seçeneklerle size sunarız.

  • Konut Sigortası Nedir?

       Konut sigortası, sizi, ailenizi ve evinizi meydana gelebilecek birçok riske karşı teminat altına alan önemli bir üründür. Yangın, deprem, sel, fırtına, hırsızlık, yıkılma, kira kaybı ve daha birçok riske karşı evinizi ve eşyalarınızı güvence altına almak için konut sigortası sahibi olmalısınız. Bu poliçe ile eviniz için tam koruma sağlayabilirsiniz. Ailenizde huzur ve güvenlik içinde yaşamanız için geniş teminat içeren konut sigortası, tek poliçede çok sayıda riske karşı koruma sağlar.

  • Konut sigortası zorunlu mudur?

        Konut sigortası zorunlu değildir, ancak hayatınız boyunca çalıştığınız kıymetlere gelecek zararlara karşı önemli bir ihtiyaçtır. Kanunen belirlenen limitler dahilinde deprem sonrasında yaşanan bina hasarlarını teminat altına alan zorunlu deprem sigortası DASK ile evinizi teminat altına alır. Ancak DASK sigortası, sadece deprem için belirli limitler dahilinde geçerli bir üründür. Evinizdeki kıymetli varlıklar ve eşyalar için zorunlu deprem sigortasının yanı sıra konut sigortası da yaptırmalısınız. Böylelikle eviniz hem deprem hem de diğer tüm risklere karşı kapsam altında olur.

     

  • Konut sigortası hakkında nasıl bilgi alırım?

       Konut sigortası, geniş teminatlar sunan özel bir poliçedir. Dolayısıyla hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ancak size sunulacak bilgilerin de size, ihtiyaçlarınıza ve konutunuza özel olması gerekmektedir. Konut sigortası hakkında bilgi almak için teklif formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurduktan sonra size özel hazırlanmış olan sigorta teklifinizle beraber konut sigortası hakkında tüm bilgileri Sigorta Pratik size verecek ve tüm sorularınızı cevaplayacaktır.

  • Konut sigortası nasıl yapılır?

        Konut sigortası sahibi olmak için online başvuruda bulunmanız yeterlidir. En iyi konut sigortası teklifini almak için hemen Sigorta Pratik’ye başvurabilirsiniz. Sigorta Pratik’nin anlaşmalı olduğu Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin geniş ürün yelpazesi arasından ihtiyacınıza en uygun paketleri içeren karşılaştırmalı, size özel konut sigortası teklifini sadece bir form doldurarak alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için telefon numaramız: 0312 439 06 36.

     

  • Konut sigortası ne işe yarar?

    Yaşamımızda çok önemli bir yere sahip olan evimiz pek çok riskle karşı karşıya. İster hırsızlık, yangın gibi insan temelli faktörler olsun isterse deprem, fırtına, sel baskını gibi doğal faktörler olsun evimiz için ciddi tehdit oluşturmakta. Tüm bu risklere karşı evimizi, eşyalarımızı ve ailemizi güvence altına almanın en uygun yolu Konut Sigortası.

    Konut sigortası; yangın, sel-su baskını, fırtına, kara/hava/deniz taşıtları çarpması, dumanın yol açtığı zararlar, yer kayması, terör, kar ağırlığı ve civarınızda yaşanarak sizin için tehdit oluşturabilecek grev, lokavt, halk hareketleri ve kötü amaçlı eylemler gibi durumları kapsamı altına alır. Oluşabilecek tüm kayıplarınızı teminatlar dahilinde karşılar.

    Konut Sigortası kapsamında bunların yanı sıra Acil Durum Hizmetleri de sunulur, bu hizmetler:

    •     Acil durumlarda faturalarınızın ödenmesi
    •     Ferdi kaza
    •     Konutunuzun korunması
    •     Bir yakınınızın ciddi hastalığı ya da vefatı halinde ikametgahınıza dönüşünüzün sağlanması
    •     Konutunuza tıbbi yardım desteğinin sağlanması
    •     Cam Kırılması
    •     Olası bir kaza durumunda konutunuza araç çarpması sonucu oluşacak hasarlar
    •     Tesisatta meydana gelen arızalar
    •     16 yaşın altındaki çocukların, akrabaların yanına refakatçi eşliğinde nakli danışmanlık hizmetleri
    •     Yangın ve patlamada mali sorumluluk
    •     Elektrik hasarları

    Sigorta Pratik olarak, sizi dinler ve ihtiyaç duyduğunuz tüm ek teminatları sizinle birlikte belirleyerek size en uygun ve geniş kapsamlı konut sigortası teklifini hazırlarız. Türkiye’nin en güvenilir sigorta şirketleri arasından size en cazip teklifi sunarız. Size özel hazırlanacak teklifi almak için hemen formu doldurun. Ayrıca, 0312 439 06 36 numaralı telefonu 7/24 arayarak da bize sorularınızı yöneltebilir, teklif talebinde bulunabilirsiniz.

     

  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

        Bu sigortaya sahip olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun anlaşmalı olduğu özel sağlık kuruluşlarından herhangi bir fark ödemeden hizmet alabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası, bu kuruluşlardan aldığınız hizmete karşılık ödemeniz gereken ek ücretleri kapsamına alır. Başka bir deyişle, SGK’lı olarak özel hastanelerde herhangi bir fark ödemeden tedavi olursunuz. Burada dikkate alınması gereken husus ise, tamamlayıcı sağlık sigortasını kullanmak için poliçenizi aldığınız şirket ile SGK’nın anlaşmalı kurumlarının da kendi aralarında anlaşmalı olmasıdır. Poliçenizi sigorta şirketinizin anlaşmalı olmadığı sağlık kurumlarında kullanamazsınız.